tirsdag den 24. april 2012

Mine favoritter 4#

Jeg har meget...som i rigtig meget...sensitiv hud og det betyder, at jeg ikke kan tåle almindelige hudplejeprodukter og makeup. Min hud stopper til, slår ud og begynder at klø, hvilket er ret irriterende, da der jo findes sååå mange lækre produkter derude. Sammen med en hudlæge fandt jeg endelig, for et års tid siden, et mærke som min hud ville acceptere. Det hedder Avène,  forhandles af apoteket og har en rimelig pris og så er der rigtig mange typer af produkter inden for mærket.
Historien bag er også lidt sjov; det fortælles nemlig, at Marquis de Rocozels, som boede i den franske by Avène, ejede et stykke jord ved udspringet af en kilde. Han havde en hest med en hudlidelse og for at hesten ikke skulle smitte de andre heste, slap marquis'en den fri. Hesten fik lindring for sin lidelse ved at rulle sig i og drikke vandet fra kilden og på den måde opdages kildevandets medicinske egenskaber (lånt her).
Min absolutte Avène favorit er Thermal Spring Water Mist, som er en opfriskende ansigtsspray.12 kommentarer:

 1. Pudsigt, jeg brugte også laaang tid (læs: år) på at finde de rigtige produkter til min sarte hud.. Og jeg er også endt med Avéne.. Og denne vinter har jeg helt undgået hudirritationer mm. :-) Skønne produkter...
  God dag til dig.

  SvarSlet
 2. Det er bare rigtig gode produkter og også rigtig god dag til dig.

  SvarSlet
 3. hvordan er de mht. parabener og dufte (går ikke ud fra der er parfume i)?
  Jeg har nemlig ikke fundet det helt rigtige til min hud endnu.

  Mvh Mia

  SvarSlet
 4. Jeg fik Avene i julegave af min svigermor - og det er bare de skønneste produkter! Ønsker mig flere til min fødselsdag;)

  SvarSlet
 5. Hmmm, gad vide om de er gode når man har rosacias. Det er da værd at undersøge. Det er meget svært at finde det rigtige når man har ultra sart hud. Suk.

  SvarSlet
 6. Annchen: Det kan jeg godt forstå. Du skulle ønske dig ansigtssprayen, hvis du ikke har den i forvejen, den kan anbefales...især her til sommer.

  Marie-Louise: Det vil jeg tro, men måske du skulle tale med en hudlæge eller en kyndig på apoteket. Det er produkter som er rigtig gode til både uren hud og ekstremt sart hud.

  SvarSlet
 7. Rigtig spændende blog du har - jeg er vild med din bolig indretning og vil meget gerne følge med her og lade mig inspirere :-)

  SvarSlet
 8. Kom lige forbi din skønne blog her, og bliver helt sikkert hængende :)
  Jeg lider også af meget sart hud og har overfølsomhed overfor flere ting. Men er nu også nået frem til denne serie af hudplejeprodukter, som jeg kan tåle. Jeg kender ikke ansigtsprayen, men den skal da helt sikkert prøves :)
  Kh

  SvarSlet
 9. Jeg vover at spørge dig om din hudlæge er en du kan anbefale? Jeg bor i Kbh, så det skal selvfølgelig kun være hvis du også gør (eller omegn) :-) Jeg har ikke været særlig heldig med de hudlæger jeg har haft og har helt mistet modet på det og det er SÅ dumt eftersom jeg har en "hudsygdom" som hedder rosaceas og som man af og til skal have behandling for.
  håber at du nyder bededagsferien.
  Mange hilsner fra
  Marie-Louise

  SvarSlet
 10. Hej Marie-Louise: Jeg kan desværre ikke anbefale dig en hudlæge, da jeg bor i midtjylland. Håber du finder en som kan hjælpe. Også rigtig god bededagsferie til dig :)

  SvarSlet
 11. Tja, man har jo lov at prøve. Jeg må bare fortsætte min søgen :-)

  SvarSlet
 12. Hej. Jeg bruger osse avene men køber dem fra Tyskland (apotek)
  Apo-rot.de og så er de jo lidt billigere,ca 5 € for at sende til hele danmark
  Tak for kigget
  Deniz

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.