onsdag den 3. februar 2010

Kazuri


Jeg fik dette smykkesæt fra Kazuri af min mand sidste år og jeg er rigtig glad for det. Det er super flot forarbejdet og giver farve til alt mit sorte tøj.

Historien bag smykkerne er også rigtig god :o)


Hver enkelt perle er håndlavet og alle perler er håndmalede. Leret kommer fra distriktet rundt Mt.Kenya og gennem mange års erfaring med glasur, brænding og design gør det hvert enkelt smykke særdeles smukt og unikt.
Grundlæggeren af Kazuri, Lady Susan Wood (1918-2005) er født i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var missionærer fra England. Susan Wood blev uddannet i England, men kom i 1947 sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. Susan og Michael Wood var begge to visionære personer, Michael Wood er grundlæggeren af organisationen AMEREF, Øst Afrikas Flyvende Doktor Service.
I 1975, startede Lady Susan Wood, sammen med to kvinder fra lokalområdet et lille keramikværksted bagest i hendes have. Værkstedet ligger det samme sted i dag, ved foden af Ngong Hill, nær ved Karen Blixens farm, nord for Nairobi.Kazuri har været under stor udvikling og har i dag ansat 350 kvinder. De fleste er enlige mødre og ved at arbejde i Kazuri kan de forsørge sig selv og deres familie. Smykker fra Kazuri bliver solgt over hele verden og fælles for dem er, at de gør kvinder endnu smukkere.
Kazuri smykkerne er Fair Trade. Kazuri er en god arbejdsplads med gode arbejdsforhold og indfrier alle miljø- og kvalitetskrav.
I 2001 købte ægteparret, Mark og Regina Newman Kazuri og ændrede det til, Kazuri 2000 ltd. Kazuri arbejder i dag med de samme visioner, som var grundlæggeren Lady Susan Wood hovedformål, at det skal komme kvinderne til gode.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.